Protectii anticorozive industriale – calitate premium

Ceramic Polymer a dezvoltat un nou sistem de acoperire anticoroziva premium, Proguard CN-OC, special proiectat pentru cerintele specifice ale substratului din otel inoxidabil. Ideea de a realiza o astfel de acoperire specifica a venit ca urmare a cerintelor clientilor din industrie, pentru a oferi o protectie satisfacatoare inoxului la coroziune.


S-a creat astfel o linie de produse de acoperire anticoroziva unica, care indeplineste cele mai inalte cerinte de integrare chimica, cu particule microceramice, pe baza de rasini hibride tip epoxi-novolac.

Proguard CN-OC presupune:

- adeziune excelenta > 30 N/ mm ²

- rezistenta chimica excelenta impotriva acizilor si solutiilor alcaline

- rezistenta chimica deosebita la jeturi fierbinti de abur sau la vapori corozivi

- aplicare usoara, fara solventi, prin metoda de pulverizare airless

- aplicare directa, fara utilizarea unui strat de grund

- timpi de reticulare in limite acceptabile.

Valoarea de aderenta pe otel inoxidabil este in medie de 17,7 N / mm² dupa intarire la temperatura camerei (20° C) timp de 24 de ore. Acoperirea in aceste conditii poate fi indepartata partial prin forfecare. Daca dupa aplicare suprafata este tinuta la 70° C timp de o ora, acoperirea nu mai poate fi indepartata.

Pentru testari chimice, Proguard CN-OC a fost expus la atacuri chimice extrem de agresive non-stop mai mult de 9000 de ore (1 an), in formulari si la temperaturi diferite (1/3 acid sulfuric 98%; 1/3 metanol pur; 1/3 solutie de clorura de sodiu 3%).

Rezultatele obtinute la testari si raspunsurile pozitive ale clientilor nostri arata ca noua linie de produse Progurad CN-OC este net superioara altor sisteme de protectie anticoroziva, disponibile pe piata.